Napelem telepítés buktatói

Kell-e tisztítani a napelemeket?

Napelem telepítés specialista - Flamich Péter

A napelemek felületét üveg borítja, mely átlátszó, és egyben kellő mechanikai védelmet biztosít a félvezető lapkáknak.

A fényáteresztő képességet nagyban befolyásolják az üvegfelületen megtapadó különböző méretű szennyeződések. A porszemektől kezdve a madarak nyomain (toll, ürülék) át a falevelekig sok minden meg tud telepedni a napelemeken.

Ez függhet a napelemek telepítési szögétől, a telepítés helyétől, de az aktuális évszaktól is. (pl. porosabb környezet vagy őszi levélhullás, eső hiánya) A csapadék általában jótékony hatással természetes tisztítást is biztosít. Az apró szennyeződések még nem okoznak jelentős teljesítmény romlást, de az átláthatóság csökkenése más veszteséget okozhat.

A tisztítás esedékes, amikor láthatóan szennyeződött a felület és ez megjelenik a rendszer leadott teljesítményének a csökkenése formájában, ha azonos korábbi időszakkal összehasonlítjuk.

Többet akar tudni a napelemes rendszerekről?

A Napelem telepítés kisokosba összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat, amikkel érdemes tisztában lenni egy ilyen rendszer kialakítása előtt.

Töltse le az e-bookot most ingyen!

Kérem a kisokost!

 

Flamich Péter
Környezettudatosság, klímavédelem, rezsicsökkentés, fenntartható energiafelhasználás, CO2 kibocsájtás csökkentése, vagy egyszerűen egy élhető jövőkép. A megújuló energiaforrás mindenki számára elérhető már. A cégemet és ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségekről, naprakész információhoz jussanak a napelemes rendszerekről és szakértő segítséget kapjanak a kivitelezésben is. Kérdezzen bizalommal Ön is tőlem a "Szakértő válaszol" menüpont alatt!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 1 248 2341