Napelemről egyszerűen

A magyarországi napsütés nem elegendő a villamos áram termeléshez

Napelem telepítés specialista - napsütés - áram

Ez az állítás tényszerűen hamis, Magyarországon megéri villamos energiát előállítani napenergia felhasználásával. Magyarországon a napsugárzás átlagos éves energiatermelő képessége 1200 – 1372 kWh (kilowattóra) négyzetméterenként.

A legtöbb besugárzás a Tiszántúl déli területein éri az országot, a legkevesebb az Északi- középhegységben. Ez bár kevesebb, mint a fele a Szaharában lévő besugárzásnak, de kb. 100 liter olajban tárolt energia mennyiségének felel meg.
Ez az energia mennyiség elegendő ahhoz, hogy hatékony naperőmű rendszerekkel, napelemekkel, napkollektorokkal jelentős arányú elektromos áram- és, hőtermelés valósulhasson meg megújuló energiából.

A napenergia felhasználásával Magyarország…

…függetlenedni tud az energia importtól, csökkenteni tudja a szennyező technológiákkal előállított villamos áram mennyiségét vagy akár az atomenergia felhasználását. A napelemes rendszerek alkalmazása különösen nagy lehetőségeket hordoz magában.
Az ország kb 3%-án elhelyezett napelemes rendszerek a mai technológiával fedezni tudnák az ország teljes villamos energia szükségletét. Ma Magyarországon a napenergia termelés aránya az össze energiaforrás között 1%-ot sem tesz ki, van hová növekedni…

KSH link: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_ui011b.html

Ha komolyan érdeklik a napelemes rendszerek…

néhány dologgal érdemes tisztában lenni, mielőtt belefog egy ilyen rendszer kialakításába. A legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttem a Napelem telepítés kisokosba, amit most ingyenesen letölthet!

Kérem a kisokost!

 

Flamich Péter
Környezettudatosság, klímavédelem, rezsicsökkentés, fenntartható energiafelhasználás, CO2 kibocsájtás csökkentése, vagy egyszerűen egy élhető jövőkép. A megújuló energiaforrás mindenki számára elérhető már. A cégemet és ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségekről, naprakész információhoz jussanak a napelemes rendszerekről és szakértő segítséget kapjanak a kivitelezésben is. Kérdezzen bizalommal Ön is tőlem a "Szakértő válaszol" menüpont alatt!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 1 248 2341