Napelem telepítés okosan

FELHASZNÁLHATÓ A MOST BEJELENTETT ZÖLD OTTHON PROGRAM NAPELEM TELEPÍTÉSRE?

ZÖLD OTTHON PROGRAM NAPELEM TELEPÍTÉSRE

Az MNB által októberben indítandó, legfeljebb 2,5%-os kamatozású zöld lakáshitelt kíván bevezetni, legalább BB energetikai besorolású újépítésű lakások vásárlására vagy építésére. Az MNB azzal indokolja a csomag létrehozását, hogy a hazai piacon a 2,5 százalékos BB minősítést elérő lakások aránya igen alacsony. A tervezett hitelprogram összkerete 200 milliárd forint lesz, hitelenkénti legfeljebb 70 millió forint összeggel és maximum 25 éves futamidővel.
Érdekli,hogy Ön is jogosult-e?

A kormány további célja ezzel a programmal, hogy minél többen, egyszerűbben minél kevesebb adminisztratív teherrel, hozzájussanak az otthonteremtési támogatásokhoz, így az MNB által októberi indulással bejelentett zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK kölcsönnel: azaz, HA VALAKI ENERGIAHATÉKONY ÚJ OTTHONT ÉPÍT VAGY VÁSÁROL MEG A PROGRAMON BELÜL, AKKOR AZ Ő CSOK-KÖLCSÖNE TELJESEN KAMATMENTES LESZ- jelentette be az eheti sajtótájékoztatón a családügyi miniszter.

PV Energy munkája, Piliscsaba

A lakossági és a vállalati szektorban is egyre nagyobb az igény és az érdeklődés a napelemes rendszerek vagy egyéb megújuló energia iránt, így ez a csomag közvetetten támogathatja az energetikai szempontból korszerű ingatlanok felépítését, mellyel a napelemet választó építkezők nemcsak a villanyszámlájukat nullázhatják le, hanem rengeteget tehetnek a környezetük megóvása érdekében is, hiszen a zöldebb jövő nemcsak saját érdekünk, hanem továbbra is közös ügyünk.

Forrás:Portfolio. (2021. 08 17). Forrás: https://www.portfolio.hu/bank/20210817/bejelentettek-ingyenhitelt-vezet-be-a-kormany-a-csaladoknak

 

Flamich Péter
Környezettudatosság, klímavédelem, rezsicsökkentés, fenntartható energiafelhasználás, CO2 kibocsájtás csökkentése, vagy egyszerűen egy élhető jövőkép. A megújuló energiaforrás mindenki számára elérhető már. A cégemet és ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségekről, naprakész információhoz jussanak a napelemes rendszerekről és szakértő segítséget kapjanak a kivitelezésben is. Kérdezzen bizalommal Ön is tőlem a "Szakértő válaszol" menüpont alatt!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 1 248 2341