Blog...

Fűthetünk-e napelemmel?

Fűthetünk-e napelemmel?

A napelemes rendszerek telepítése után érdeklődők jelentős része vagy tervezi az átállást jelenlegi fa vagy gázfűtésről elektromos fűtési megoldásra, vagy új épület, komolyabb felújítás esetén eleve elektromos fűtést tervez. Nagyon sok érdeklődőnk és ügyfelünk számára napi segítséget nyújtunk a fogyasztási igények felmérésében az optimális méretű napelemes rendszer kialakításához. Egy ilyen beszélgetést kezdett egy kedves hölgy ügyfelünk is a címben is szereplő kéréssel: „Kedves Péter, segítsen, szeretnénk napelemmel fűteni”. Nézzük, mi volt a válasz!

Elektromos fűtés optimalizált napelemes rendszerrel támogatva

A fenti kérdés után hirtelen összeállt a kép a Napelem Telepítés Specialista információs és tanácsadó tevékenységén túlmutató feladat szükségességéről. Nap, mint nap érkeznek a kérdések az elektromos fűtéssel kapcsolatban, melyek megválaszolásához a terület kiváló, tapasztalt szakértőit vonom be.

A kérdésre a válaszom ez volt:

„Kedves Hölgyem, a rossz hír az, hogy a napelemekkel nem lehet fűteni. A jó hír viszont az, hogy a fűtési igény és az ingatlan lehetőségeinek ismeretében nagy eséllyel ki lehet Önnél alakítani olyan elektromos fűtési rendszert, mely által felhasznált elektromos energia megtermelhető egy optimálisan kialakított napelemes rendszerrel.”

Az elektromos fűtési megoldások széles választéka érhető el hazánkban is. Az ideális fűtési rendszer kiválasztását sok feltétel vizsgálata és gondos tervezőmunka előzi meg.

Milyen lehetőségei vannak?

A lehetőségek kezdődnek a meglévő magas vízhőmérsékletű radiátoros központi fűtési rendszer kazánjának elektromos kiváltására alkalmas elektromos kazánnal, elektromos radiátorokkal.

Folytatódnak a padló és falfűtés kiváltására is alkalmas levegő víz, víz-víz hőszivattyúkkal, illetve levegő-levegő rendszerekkel.

Növekvő népszerűségnek örvendenek a fűtőfólia és az elektromos fali panelfűtések is.

Segítünk a megfelelő fűtési rendszer kialakításában

Külső szakértők bevonásával kezdjük meg az fűtési lehetőségek részletes bemutatását, hogy komplett képet nyújthassunk a napelemes megoldásokkal kiszolgálható elektromos fűtési rendszerekről.

Ha érdeklik a részletek és szeretne személyre szabott tanácsokat és segítséget kapni, még a fűtési szezon előtt, írjon üzenetet itt az űrlapon vagy hívjon ezen a számon: +36 30 33 44 300

 

Flamich Péter
Környezettudatosság, klímavédelem, rezsicsökkentés, fenntartható energiafelhasználás, CO2 kibocsájtás csökkentése, vagy egyszerűen egy élhető jövőkép. A megújuló energiaforrás mindenki számára elérhető már. A cégemet és ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségekről, naprakész információhoz jussanak a napelemes rendszerekről és szakértő segítséget kapjanak a kivitelezésben is. Kérdezzen bizalommal Ön is tőlem a "Szakértő válaszol" menüpont alatt!

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 1 248 2341