Napelem telepítés buktatói

Megéri-e ma Magyarországon napelemes rendszert telepíteni?

Napelem - áramszolgáltató - napelem telepítés specialista - Flamich Péter

Ha napelemes rendszerekről beszélünk, elsőként a megújuló energia, a környezettudatosság jut eszünkbe. A napelemes rendszerek telepítésével otthonunk nagyságrendjében hozzájárulunk a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez, a fenntartható energiatermelés eléréséhez. A napelemes rendszer tehát elsősorban egy környezettudatos befektetés a jövőbe. Ilyen módon gondolhatnánk azt is, hogy jó-jó, de ez csak a gazdagok luxus játéka.

Ha azonban elkezdünk számolni, egy napelemes rendszer telepítése valódi pénzügyi hozam termelésére képes, ami lényegesen magasabb a banki kamatoknál.

Ha Önnek 10 000 Ft havi villanyszámlája van (éves 120 000 Ft, akkor ma a magyarországi árakkal számolva kb 3 500 kWh villamos energiát használ. Egy 3,2 kWp napelemes rendszer telepítésével, mely kb 1 600 000 Ft-ba kerül egyszerűen kiszámítható, hogy a villanyszámla megtakarításával 7,5% azonnali hozammal számolhatunk, ami kb 13 éves megtérülést biztosít. Viszont ezen időszakot követően a rendszer a teljes élettartamán belül (25-30 év) ingyenesen termeli az áramot.

Összehasonlítva a banki és állampapír környezetben elérhető 2-5% hozamokkal láthatjuk, hogy a napelemes rendszer pénzügyileg is jó befektetés.

Ha a rendszer telepítéséhez pályázati támogatást is igénybe vehetünk, akkor ezek a feltételek még jelentősen javulhatnak is.

Mit érdemes még tudni a napelemes rendszerekről?

Ahhoz, hogy valóban egy megtérülő befektetés lehessen, van néhány szempont amit mindenképp érdemes figyelembe venni mielőtt belefog egy napelemes rendszer telepítésébe. Összegyűjtöttem ezeket a szempontokat és kiegészítettem néhány hasznos tanáccsal is, így született a Napelem telepítési kisokos, amit most ingyenesen letölthet!

Kérem a kisokost!

 

Flamich Péter
Környezettudatosság, klímavédelem, rezsicsökkentés, fenntartható energiafelhasználás, CO2 kibocsájtás csökkentése, vagy egyszerűen egy élhető jövőkép. A megújuló energiaforrás mindenki számára elérhető már. A cégemet és ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségekről, naprakész információhoz jussanak a napelemes rendszerekről és szakértő segítséget kapjanak a kivitelezésben is. Kérdezzen bizalommal Ön is tőlem a "Szakértő válaszol" menüpont alatt!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 1 248 2341